SEX: Chcete vědět víc? (My ano!)

28. 01. 2015 10:31:33
Nevím, zda je na vině moje osoba nebo má profese, když se však sejdu s poněkud vyšším množstvím lidí (čili například s jedním dalším), debata se po krátké či ještě kratší době obvykle stočí někam k rozmnožování, pohlavnímu výběru, a odborným biologickým otázkám typu „proč mi ty kozy vlastně připadají tak sexy“? Není tomu ostatně tak dávno, co mi i moje drahá maminka po chvíli nesmělého přešlapování povídá: „Víš, my jsme se včera na srazu dvanáctiletky nemohli dohodnout... a já, když prej mám tu dceru bioložku... no, jako, nevíš náhodou... má kohout penis? A jestli ne, jak to vlastně s těma slepicema dělá?1“

Přiznám se, že se mé biologické záliby obvykle točí v poněkud jiných vodách. Ve volných chvílích sleduji kreacionistické humory – ať už ty jako vtip zamýšlené2, anebo mnohem vtipnější, pronášené, bohužel, se zcela vážnou tváří3, ve chvílích ještě volnějších pak v internetových vodách lovím působivé ilustrační obrázky4 osob postižených nějakým obzvláště milým parazitárním onemocněním. Používám jich ve svých přednáškách5 místo vtipů – z nějakého důvodu se potom málokomu chce usnout. Protože jsem se však v posledních letech přesvědčila, že popis geneticky podmíněných chorob způsobujících krutou a bolestivou smrt svým nositelům, nejlépe v prvních měsících jejich života, nebývá vždycky úplně vítaným oživením konverzace, zejména je-li snad právě podáván oběd, oživuji si nyní čas od času i různé etologické poznatky z oblasti zvířecích (a tedy i lidských) námluv. Z nějakého důvodu slovní spojení „anální otvor“ vadí u večeře mnohem méně ve spojitosti se sexem6, nežli s kořením produkovaným obřími písečnými červy z planety Arrakis7. Člověk se pořád učí...

Doba je ovšem zlá; internety má dneska každý, a tak se nejnovější poznatky ze sexuologických, psychologických a leckdy i veterinárních ordinací dozvídáme prakticky denně. Co vám potom má nebohý biolog vykládat nového? Inu, řešení je nasnadě. Musí si vytvořit poznatky zcela čerstvé, médii dosud neprobrané!

To ovšem není jen tak. My si tu sice můžeme pod fousy brblat hypotézy naprosto originální, dokud je ovšem na něčem či na někom neověříme, nemůžeme se o ně s vámi s čistým svědomím podělit. A tak vám teď nabízíme jedinečnou příležitost: Pokud se s námi prostřednictvím našeho zbrusu nového dotazníku podělíte o chvíli času a pravdivých údajů, my se s vámi na oplátku podělíme o zcela nové poznatky týkající se mimo jiné oblasti sexuální8. Dotazníček je, pravda, trochu dlouhý, hned po jeho vyplnění se však dozvíte několik informací o tom, jak si stojíte ve srovnání s respondenty našich předešlých průzkumů. V průběhu i po skončení studie vás potom budeme zásobovat zajímavými informacemi, které získáme analýzou vašich odpovědí. Nebojte se, dotazník je zcela anonymní. Naleznete jej zde, naši skupinu přátel a příznivců evoluční biologie a psychologie potom najdete na facebookové stránce Pokusní králíci, kde se jednou až dvakrát do týdne objevují zajímavé informace z našich i cizích výzkumů, občasné dotazníky a čas i možnosti soutěžit o zajímavé knihy a veselá králičí trička. Kromě vyplnění dotazníku vám budeme velmi vděční i za jeho sdílení!

Odskok do sousedních vod mimovýzkumných: pokud vás ve slabších chvilkách zajímají i témata jiná než sexuální, zkuste zavítat na pravidelný přednáškový cyklus Pátečníci, anebo si jej aspoň nalaďte na youtube.

Odkazovníček:

1) Odpověď mohou zvídaví čtenáři nalézt například na Oslovi.

2) Jeden z mých nejoblíbenějších kreacionistických komiksů přímo ze stránek vrchního amerického pábitele Kena Hama Answers in Genesis.

3) Ministerstvo zdravotnictví varuje, po shlédnutí odkazovaného videa možná ucítíte neukojitelnou touhu navěky opustit naši planetu. Byli jste varováni.

4) Dobré ráno, chystáte-li se ke spánku.

5) Upozornění: žádného ze jmenovaných parazitů nelze diagnostikovat ani léčit přístrojem Oberon. Tento je schopen identifikovat a odstranit výhradně přetlak ve vaší peněžence.

6) Módní témata lze přece diskutovat za všech okolností!

7) Nemódní literaturu raději zabalit do obrázku nevinných koťátek.

8) Ostatně s prvními výstupy z dotazníku jakož i s jedním z důvodů, proč jsme se vlastně najednou posunuli k takto šťavnatým tématům, můžete už teď nalézt v nejnovějším blogu Prof. Jaroslava Flegra.

Autor: Jelena Příplatová | středa 28.1.2015 10:31 | karma článku: 10.24 | přečteno: 1693x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 8.01 | Přečteno: 80 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 23.31 | Přečteno: 505 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.14 | Přečteno: 184 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.08 | Přečteno: 286 | Diskuse
Počet článků 21 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1352

Politicky nekorektní internetový troll s biologickým pohlavím ženským, oba, troll i pohlaví, militantně antifeministického zaměření. Profesí eviluční biolog, zájmově vědecký žvanil. Adultní jedinec s antitheistickými sklony, fanatik antifanatismu, fanoušek antiky.

Fair Warning: Ačkoli je zde žvanivý troll členem výboru Klubu skeptiků Sisyfos a spolku Ateisté ČR, jakož i zaměstnancem Katedry filosofie a dějin přírodních věd PřF UK, názory publikované na tomto blogu jsou výhradně jeho vlastní, a v žádném případě je, pod pohrůžkou umlácení Flegrovou učebnicí evoluční biologie, nelze zaměňovat s oficiálními stanovisky libovolné organizace, v níž kdy figuroval, figuruje, či figurovat bude. Případní udavači nechť se považují za seznámené s faktem, že na mých pracovištích a v zájmových spolcích je moje prořízlá huba známa jen o málo méně než jejich matka.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...