Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

všd

26. 1. 2010 0:22
Feministky dosáhly rovnoprávnosti

a jako novou laťku si dali rovnostářství ...

http://david.blog.idnes.cz/c/120089/Feminismus-liberalismus-a-zdejsi-bloggeri.html

0 0
možnosti

tantemici

25. 1. 2010 18:09
misaviki: ještě poznámka

Olga Sommerová ve vámi jmenované knize píše o nešťastných osudech žen. Většinou opuštěných, smutných, nešťastných. Obávám se, že s feminismem či tématem blogu to má málo co do činění.

Ani jedna z těch žen v oněch knihách nebyla nešťastná kvůli volebnímu právu, genderové rovnosti či špatné koncovce... A pokud mi chcete odpovědět, že jejich trable způsobili především muži... pak odpovídám: ano, neb to byly ženy hetero, pak asi ano. Ale domníváte se, že byly-li by popisované příběhy o ženách lesbického zaměření, že by vyzněly jinak/lépe?

Takže - opět argument naprosto mimo.

0 0
možnosti

tantemici

25. 1. 2010 17:55
hlavně pro misaviki - opuštěnou feministku zde

1) abych neopomněla: obrovská karma nejprve Lence Jeleně! Nádhera!

2) osobě jmenované v nadpisu: Dámo, fakt už s tím bojem za rovnoprávnost v r. 2010 dejte pokoj a nenavážejte se do autorky. Vaše argumenty o vděčnosti za voličské právo, apod. jsou směšné,neb dávno vybojované a proto z tohoto pohledu zpozdilé. Rozum do hrsti! V zásadě je v našich končinách doemancipováno-to,co chcete řešit vy se svými spolubojovnicemi nad rámec již obvyklého, je pitomost. Jsem žena, matka,skoro babča,  vzděláním intelektuál, povahou bojovník a navíc osoba samostatně výdělečně činná =emancipovaná až moc - až tak moc, že už mi to samotné občas vadí. Vězte, misaviki - občas si my ženy takovýmito výkřiky (jež jste předvedla kupříkladu i vy) akorát tak kálíme do vlastního hnízda... Opakuju: rozum do hrsti a neřešte blbosti!

0 0
možnosti

Radek_23

25. 1. 2010 14:38
je to hrozný problém

A je na snadě začít řešit další závažný problém. Vemte si třeba spotřebiče. Kávovar, automat, toustovač, mixér. Takhle by to přeci nešlo. Ode dneška budu používat jedině toustovačku. Žádám změnu. a taky pračka by měla být praček, trouba na troubek, lednice na ledničák. No prostě blbost.

0 0
možnosti

papaya

25. 1. 2010 14:14
ach jo, další

Jste jednoduché stvoření, které si neumí dát věci do souvislostí ....a ještě jste snad na to, co jste vyzvracela, pyšná. Neuvěřitelné.

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

25. 1. 2010 14:22
Re: ach jo, další

papayo, hlavně že tys to dala do takových souvislostí, že to budou přední odborníci citovat ještě léta. ;-D

0 0
možnosti

Pavel_D

25. 1. 2010 13:24
Další kroky ke zrovnoprávnění

jsem už uvedl v komentáři k jinému článku s podobnou tématikou. Tak jen stručně: je třeba udělat něco s tím, že podle hlasu poznáte, zda jde o ženu či muže (výška a zabarvení - až na drobné "výjimčičky"). Jediným řešením, jak setřít genderové odlišnosti, je atombordel (pro neznalé: protichemický a protiradiační oblek s gázmaskou).

Naopak, pokud někdo prahne po větším odlišení, pomohlo by nosit na rukávu genderovou domovenku - symbol pohlaví (né kosočtverec, vy sprosťáci). Protože některá individua (s individuovkami) od sebe odlišit dá fušku (když to zkusíte hmatem, tak ji koupíte).

Autorce KARMU!

MUŽI ŽENÁM, ŽENY MUŽŮM! (případně naopak).

0 0
možnosti

Jeleena

25. 1. 2010 13:36
Re: Další kroky ke zrovnoprávnění

R^:-)

0 0
možnosti

Jeleena

25. 1. 2010 12:58
jenom poznámečka

Povšimněte si, že hned první feministická slípka, co se tu objevila, v prvních pár větách konstatuje, že "máme rovnoprávnost!" No výborně, ano, už ji máme - tedy proč se bojuje dál? Za co? Hmmm... to je otázka. Za zviditelnění se? Za peníze státu a EU? Za blbosti? To je opravdu kvíz pro chytré děti...

0 0
možnosti

misaviki

25. 1. 2010 12:48
Slepice si tak akorát ty

Polib si prdel ty, slepice. Uvědomuješ si, že nebýt feministek, dnes nebudeš psát žádný blog ani chodit k volbám? Proč tvrdíš že bojují za něco, o co nikdo nestojí? Mluv za sebe. Máme rovnoprávnost a je to v pořádku. Ale ještě poměrně nedávno to nebyla pravda a to ani na západě. Ve Švýcarsku ženy neměly volební právo ještě v 70. letech. A je potřeba to připomínat, neustále. Co třeba prohlášení šéfa ČLK, že zdravotnictví je nekvalitní proto, že víc jak 50% lékařů jsou ženy? Souhlasíš, že je žena méněcenná proto, že se automaticky předpokládá, že je péče o rodinu jen na ní a proto nemůže podávat v zaměstnání 100% výkon? Tyto výroky , různé přežívající praktiky a pokřivené myšlení lidí svědčí bohužel o tom, že nás ještě kus cesty čeká. Neztotožňuje se samozřejmě s požadavky typu pisoár pro ženy apod. Ale zkus si někdy, slepice, přečíst Olgu Sommerovou "O čem nesní ženy". Ono tě to nadávání do slepic přejde. Sommerová je feministka, ale rozhodně ne slepice.

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

25. 1. 2010 12:53
Re: Slepice si tak akorát ty

kup si plivátko a nelep to sem ty emancipovaná hvězdo ;-D

0 0
možnosti

Jeleena

25. 1. 2010 12:29
Díky všem za kladné ohlasy :)

Ano, také bych chtěla slyšet vyjádření dotčených hus a obhajobu na téma jak je strašně ponižující, když jsou skolní řády sepsány pro studenty a nikoli studující a jak to nás ženy naprosto příšerně znehodnocuje (což v překladu znamená, že nejsem žena, protože mne teda ponižuje, když se ukáže, že mi něco fakt nejde, nebo že něco příšerně zkazím, ale rozhodně ne to, že jsem označena za studenta, biologa, překladatele nebo cokoli na toto téma). Asi se ulekly a zalezly do kurníku :)

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

25. 1. 2010 14:26
Re: Díky všem za kladné ohlasy :)

dělal jsem na civilce "pomocnou zdravotní sestru" a hormonálně to proběhlo bez následků ;-D

...nicméně přeju studijícím hodně úspěsností ve studování zakončené diplomováním (úspěch a diplom z přirozených protišovinistických důvodů navrhuji vyškrtnout ze slovníku):-)

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

25. 1. 2010 11:37
ministerstvo zobu

kdyby se raději ministerstvo přejmenovalo na ministerstvo zobu, tak by aspoň bylo na první pohled patrné, že jim o nic jiného nejde.

Moje babička by pravila: "Přehnout přes koleno a přidat práce".

"Moudrá to žena", pravím já. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1352x
Politicky nekorektní internetový troll s biologickým pohlavím ženským, oba, troll i pohlaví, militantně antifeministického zaměření. Profesí eviluční biolog, zájmově vědecký žvanil. Adultní jedinec s antitheistickými sklony, fanatik antifanatismu, fanoušek antiky.

Fair Warning: Ačkoli je zde žvanivý troll členem výboru Klubu skeptiků Sisyfos a spolku Ateisté ČR, jakož i zaměstnancem Katedry filosofie a dějin přírodních věd PřF UK, názory publikované na tomto blogu jsou výhradně jeho vlastní, a v žádném případě je, pod pohrůžkou umlácení Flegrovou učebnicí evoluční biologie, nelze zaměňovat s oficiálními stanovisky libovolné organizace, v níž kdy figuroval, figuruje, či figurovat bude. Případní udavači nechť se považují za seznámené s faktem, že na mých pracovištích a v zájmových spolcích je moje prořízlá huba známa jen o málo méně než jejich matka.