Diskuse

My vědci jsme skeptičtí

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J35o59s98e43f 74P33o46t43r

6. 11. 2014 20:25

Paní Jeleno,

nejdřív jsem myslel, že se dozvím něco z vysoké teorie, nakonec je z toho boj proti léčitelům.

Tvrdí se, že díky vědě, vědeckotechnickému pokroku pro každého z nás pracuje na 330 virtuálních otroků. To je jistě grandózní úspěch vědy.

Na druhé straně se určitá(dost podstatná) část vědců, vyznávající  tzv. skepticismus se snaží již nejméně 200 let ovlivnit lidi svým světzovým názorem - v kostce : věříme jen tomu co jde dokázat pokusem. Tomuto  vědeckému náboženství ( zvláštní odrůdou byl marxismus-leninismus) se podařilo do značné míry eliminovat tradiční názorové soustavy.

Jenže se skeptikům nepodařilo tento nový náboženský názor rozšířit, naopak.

Zkuste si udělat průzkum mezi nejateističtějším českým národem a zjistíte,  jaká je skutečnost. Podstatná  většina obyvatel ČR věří na horoskopy, převtělování duší, alternativní medicinu, ezoteriku, jogu, hádání z karet, z ruky, přeběhlá černá kočka ..... V knihpectví jsou celé stěny ezoterické literatury, dokonce vysílá celý program TV, kde třeba vás na dálku můžou uzdravit.

Vědeckému světovému názoru věří jen zlomek obyvatel. Je to podstatná prohra vědy.

0 0
možnosti

;-D

Jeleno buďte naprosto v klidu, tento příspěvek tapetuje pan Potr pod jakýkoliv blog, který se nějak dotkne nesmyslů, které on zrovna vyznává. 

Docela rád bych byl, ze kterého průzkumu pan Potr vychází, když tvrdí, že, cituji: "Podstatná  většina obyvatel ČR věří na horoskopy, převtělování duší, alternativní medicinu, ezoteriku, jogu, hádání z karet, z ruky, přeběhlá černá kočka" 

Asi nebude žádný odkaz, co?

0 0
možnosti

Naprosto vynikajícím způsobem napsáno R^

2 0
možnosti

Zajímavé a sdělné.

Karma.

1 0
možnosti